Fotografen bakom ljuvafoto

Fotografen bakom ljuvafoto

Så, vem är egentligen den där ljuvafoto? Och varför just ”ljuvafoto”?

Låt oss börja med vem jag är! Jag heter Sandra och är 33 år gammal och bor utanför Umeå, Västerbotten. Jag tok-älskar pasta, blir väldans fräknig om somrarna och är rätt så dålig på inredning. Men jag är åtminstone duktig på att fota andras inredning, pjuh!

Och nog för att jag ganska tidigt gillade att fota, men jag trodde nog aldrig att det skulle bli mitt jobb. Jag gillade allt som var tryggt när jag växte upp, medan jag nu har en helt annan törst och längtan efter äventyr och att upptäcka min egna kapacitet.

Så det som började som en liten hobby, med makrofoto och psykedeliska färger, har nu vuxit till ett fotograferande som sträcker sig både över bröllop, familjer och företag. Att få möta så många olika sorters människor i sådana olika faser i livet är ofantligt inspirerande, lärorikt och roligt.

Men anledningen till varför det blev just ljuvafoto som företagsnamn är lite oklart än idag. Jag har bara ett minne av att jag 2012 ringde min pappa och med säker röst sa att: ”Nu ska jag starta ett företag på sidan av – och det ska heta ljuva foto, men sitta ihop och skrivas med små bokstäver: ljuvafoto”. Jag ville ha ett namn som berättade vad mitt företag handlar om (foto), samt att jag inte ville ha mitt egna namn eftersom jag var på väg att byta efternamn då.

Det är dock många gånger som jag tvekat över mitt företagsnamn, men då och då möter jag människor som säger saker som ”ljuva… ja, det stämmer ju in – både på dig och dina bilder”, och så låter jag generat namnet vara kvar (och nu står jag dessutom inför ytterligare ett efternamnsbyte eftersom jag gifter mig i juni detta år, så än blir det då inget byte av företagsnamn! 😊).

Ni är så varmt välkomna in i min värld här som sjungande, dansade och skrattande fotograf. Jag är så glad för varenda en av er!

Med kärlek

/Sandra