Utomhusvigsel på Olofsfors bruk

Utomhusvigsel på Olofsfors bruk

En något mulen, men vacker augustidag åkte jag till Olofsfors bruk i Nordmaling för att fota bröllopet mellan Julia och Oliver. Jag mötte Julia och Oliver första gången två år innan deras bröllop när de var gäster på ett annat bröllop som jag fotade, så att nu få träffa dem när de själva skulle bli herr och fru kändes så ofattbart fint!!

Jag skulle fota halvdag och de skulle ha sin vigsel på sen eftermiddag, vilket gjorde att jag kom dit just efter lunch. Två av de första jag möter ute på den stora innergården till den fina stenladan var det brudpar jag hade fotat två år innan – som nu var toastpar! Underbara Elin och Filip!! Förberedelserna var i full gång och många av gästerna bodde på Olofsfors denna helg, vilket gjorde att det myllrade av glatt folk som bar omkring kläder, blommor, dryck och allt möjligt.

Julia och Oliver gjorde sig i ordning på varsitt rum, beläget mitt emot varandra. Kompisarna gick emellan och strök kläder, knöt slips, fixade blommor och allt som kan tänkas. Stämningen var så ofantligt familjär!

De ville ha first look, så vi smög iväg till en avskild plats i närheten av där de skulle ha vigseln och hade deras first look. Vackra platser finns det gott om på Olofsfors!

Medan kompisarna förberedde allt klart inför vigseln så åkte vi iväg och fotade porträtt i både skog och på äng. Julia hade en vacker klänning och slöja från ByMalina och Oliver var klädd i Oscar Jacobson.

Den maffiga buketten hade Öviksbuketten skapat!

Efter porträtten var det dags för vigsel. Och åh – denna vigsel ♡

Toastparet hade samlat alla gästerna i en stor ring kring vigselplatsen som var belägen precis bredvid vattnet. Åter igen var stämningen så FAMILJÄR! Alla stod nära, det var tjo och tjim, det var glädje och kärlek. Fotografen grät och skrattade om vartannat……

Och de blev herr och fru!!

Alla samlades sedan på stenladans innergård och minglade, spelade spel och tog olika gruppfoton!

Under minglet hann jag och brudparet dessutom smita ner till vattnet och ta lite mer porträtt enbart ett stenkast bort, medan gästerna lekte vidare!

Efter det var det dags för middagen som hölls inne i stenladan. Toastparet gjorde ett fantastiskt jobb i att sätta stämningen för festen!!

Det var en glad fotograf som sedan kramade alla hej då.

Julia och Oliver – tack för att jag fick möta er igen och vara den som förevigade er dag! Största av kramar!